Mikołajkowy przysmak

 

Składniki

 

Przygotowanie:

Mleko ryżowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim Inkę (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Do kawy dosypujemy cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Delikatnie zamieszajmy. Dodajemy 2 łyżeczki konfitury śliwkowej i miód. Bardzo powoli mieszamy kawę, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Na przygotowaną kawę nakładamy bitą śmietanę. W rękach rozkruszamy ciasteczka korzenne, którymi następnie obsypujemy bitą śmietanę.

 

Zimowa inspiracja

Składniki

 

Przygotowanie:

Kawę Inka zalewamy gorącą wodą, mieszamy z miodem. Dodajemy sok do kawy delikatnie po ściankach, aby utrzymać warstwy, następnie dodajemy grenadynę. Skórką z pomarańczy nacieramy brzegi szklanki. Górę dekorujemy listkiem mięty oraz ziarnami granatu.

 

 

 

Data publikacji: 12 grudnia 2017

Przeczytaj:

Najnowsze aktualności

Partnerzy

 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
  • SZYBKO, SPRAWNIE I BLISKO
    WSZYSTKIE FIRMY W JEDNYM MIEJSCU

  • NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
    KONFERENCJE, WARSZTATY
    DLA KOBIET Z CAŁEGO KRAJU

  • OGÓLNOPOLSKI SERWIS
    SKUPIA KOBIETY ORAZ
    KOBIECE BIZNESY W POLSCE